foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Breda betaalt niet mee aan sociaal plan thuiszorg Careyn

Politiek

BREDA – De gemeente Breda betaalt niet mee aan het sociaal plan dat thuiszorgaanbieder Careyn opstelt voor haar personeel.

Om te bezuinigen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gaat het aantal aanbieder in Breda terug van 17 naar vijf. Careyn zit niet tussen de nieuwe aanbieders. Careyn, die vanaf 2012 door de aanbesteding enkele weken geleden geen huishoudelijke zorg meer mag aanbieden in Breda, had dit voorgesteld.

De gemeente vindt dat de marktpartijen rekening moeten houden in de bedrijfsvoering met toekomstige ontwikkelen. Daar horen deze aanbesteding en dus het sociaal plan dat Careyn wil opstellen bij.

Het tweede voorstel van Careyn was om een convenant op te stellen met zorgaanbieders die over twee jaar – als de nieuwe aanbesteding afloopt – weer mee willen doen. Maar ook daar ziet Breda geen heil in.

Kort gezegd meent Breda dat de toekomstige bijdragen voor de Wmo te onzeker zijn om daar nu al afspraken over te maken. “Wel blijft de gemeente met het veld in overleg”, aldus B&W.