Uitstekende sfeer bij de 25ste Singelloop in Breda. foto Peter Visser
Uitstekende sfeer bij de 25ste Singelloop in Breda. foto Peter Visser

Binnenstad afgesloten wegens Singelloop

Sport

CENTRUM - Wie zondag de deur uit wil moet daar in het centrum even over nadenken. Vanwege de singelloop wordt de binnenstad voor autoverkeer afgesloten.

Van 10.00 tot 18.00 is de gehele binnenstad voor autoverkeer afgesloten. Het meeste publiek verwacht de organisatie tussen14.30 en 17.30, bij de finish van de halve marathon en tijdens de familieloop.

Alle lopers starten op de Claudius Prinsenlaan. Om 11.00 begint de 5 kilometer, de lopers gaan dan via de Keizerstraat richting de Vredenburchsingel. Dan volgen ze de route die alle lopers doen, onder andere via de Weerrijssingel, de Tramsingel en de Prinsenkade naar de Grote Markt.

De renners van de 10 kilometer gaan verder buitenom, zij vertrekken via de John F. Kennedylaan helemaal over de Nassausingel en de Chassésingel. Bij de Wilhelminastraat gaan ze de stad weer in om een ronde te maken over de Markendaalseweg, Nijverheidssingel en de Fellnoordstraat waarna ze op de buitenste ring te eindigen en via Weerrijssingel op de finish af te lopen. Ook de lopers van de halve marathon doen later op de dag deze route. Zij vertrekken rond 14.00 en lopen de route twee keer.

Ook op de 15 kilometer moeten er twee rondes worden gelopen. De start is net als bij de 10 kilometer buitenom, maar er is geen ronde door de binnenstad. Deze ronde lopen ze twee keer.

De familieloop maakt een kleine ronde door de stad, om de Barones heen. De rennertjes lopen de route vanaf 16.30 maximaal 3 keer.

Meer over de Singelloop