De tien kilometer tijdens de Singelloop 2011 in Breda. foto Wijnand Nijs
De tien kilometer tijdens de Singelloop 2011 in Breda. foto Wijnand Nijs

Nieuw persoonlijk record burgemeester in Singelloop Breda

Sport

CENTRUM – De speakers tijdens de Singelloop herhaalden hun boodschap zondagmiddag tot vervelens toe: ‘Vergeet je persoonlijk record, loop je afstand rustig uit’. Burgemeester Van der Velden dacht daar anders over. Hij liep een nieuwe beste tijd.

De burgemeester, vorig jaar debuterend in de Singelloop, kwam in zijn tweede deelname iets na het uur over de finish aan de Grote Markt, toegejuicht door de honderden belangstellenden. “62 minuten”, glundert de burgervader. “Een persoonlijk record. En terwijl ik erg op mijn bloedsuiker moet letten”, vertelt suikerpatiënt Van der Velden, terwijl hij zijn insuline-pompje achter zijn startnummer verstopt.

Van der Velden was een van de prominenten die de Singelloop aangreep om te lopen voor het Bredase goede doel Breda4Metakids. Een aantal raadsleden stond hem bij, onder wie Klaas Dijkhoff (55.55 min) en Linda Van Beek. Ook present was staatssecretaris Fred Teeven. “Peter heeft me gevraagd”, zo verklaart de hevig zwetende Teeven. “Ik wilde sowieso al lopen, en ik heb me hierbij aangesloten.”

Van de warmte had hij weinig last. “Tien kilometer is voor mij tekort om oververhit te raken”, stelde Teeven, die met iets meer dan 57 minuten geen persoonlijk record liep. “Daarvoor heb ik te weinig getraind. Mijn basisconditie is goed, daarop loop ik hem.”

In totaal deden ruim drieduizend lopers mee aan de tien kilometer, die daarmee de populairste afstand is.