Een zonovergoten Singelloop maakte van Breda een groot sportief festijn foto Thaddeuz
Een zonovergoten Singelloop maakte van Breda een groot sportief festijn foto Thaddeuz

Kenianen domineren Singelloop Breda

Sport

CENTRUM – Het was niet echt een verrassing. De Kenianen domineerden tijdens de Singelloop Breda, zoals in zoveel hardloopwedstrijden. Bij de heren werd zondag het hele erepodium bevolkt door de Afrikanen en bij de vrouwen werd een Keniaanse eveneens eerste.

Is het saai, voorspelbaar of juist machtig mooi om te zien hoe de Afrikanen keer op keer huishouden. Laten we het op het laatste houden. Het is prachtig om te zien hoe de latere winnaars de gehele wedstrijd een hoog tempo liepen waar de anderen, in ieder geval de Nederlanders, zich op stuk beten.

Philip Langat passeerde als eerste de streep in een tijd van 1:01:58. Kort daarop gevolgd door de nummer twee Ezekiel Chebii en John Lotiang Kipsang de op de derde plek eindigde.

Ook bij de vrouwen werd een hardloper uit Kenia eerste. Elizeba Cherono sleepte de overwinning uit vuur door een tijd te lopen van 1:11:42. Bij de dames was zij de enige uit Afrikaanse land die het podium haalde. De Russische Titiana Vilisova pakte de tweede plek en de Nederlandse Heleen Plaatzer eindigde op plek drie wat haar tevens de Nationale titel op de halve marathon opleverde.