Afbeelding

Heleen Plaatzer pakt Nederlandse titel op halve marathon

Sport

CENTRUM – Het was niet titelverdedigster Lindsay van Marrewijk, maar de ontdekking van het seizoen Heleen Plaatzer die er met de nationale titel op de halve marathon tijdens de Bredase Singelloop vandoor ging.

Plaatzer verraste al met haar derde plaats tijdens het NK-10 km. Ook eerder in het seizoen deed ze mee met de top drie in de eindklassering. Zoals de tweede plek in wedstrijd in Egmond aan Zee en de eerste plaats in de halve marathon van Dalfsen, alwaar de een persoonlijk record liep.

“Ik had met mijzelf afgesproken rustig te starten. Dat doe ik altijd wel, maar nu helemaal vanwege de warmte. Al kan ik daar goed tegen. Vanaf kilometer zestien was ik van de concurrentie af”, aldus Plaatzer.

Net als de Nederlands Kampioen bij de mannen, Khalid Choukoud, was de hardloopster in vorm. Ze had vooraf het gevoel dat ze de titel kon binnenhalen.

“Mijn benen waren goed en warme temperaturen is wel mijn ding. Het is een voorbereiding voor de Dam tot Damloop. Het was de laatste test en die is goed uitgepakt.

Op de tweede plaats van het Nederlands Kampioenschap bij de vrouwen eindigde Ilse Pol. Derde werd de Bredase Ingrid Versteegh.