Afbeelding

Khalid Choukoud Nederlands Kampioen halve marathon

Sport

CENTRUM – En dat is vier. Hardloper Khalid Choukoud werd zondag tijdens de Bredase Singelloop in een tijd van 01:04:08 Nederlands Kampioen. Het is de vierde titel hij dit jaar binnenhaalt.

Choukoud had voor de wedstrijd al het volste vertrouwen dat hij het kampioenschap op zijn naam kon schrijven. De hardloper ging dan ook vlot van start en kon die tot aan het eind doortrekken.

Naar eigen zeggen had Choukoud er voor tachtig procent vertrouwen in de eindoverwinning. Het was de dag van zijn leven zo omschreef hij zijn gevoel.

“Ik heb er gewoon geen woorden voor. Ik had op de finish tranen in mijn ogen. Het is ongelofelijk wat ik dit jaar heb laten zien. Sensationeel”, zei de kersverse Nederlands Kampioen.

De atleet van Haag Atletiek kan dit jaar zelfs nog een vijfde Nederlandse titel op zijn schrijven. Dat is voor Choukoud een unieke mogelijkheid die hij met beide handen aangrijpt.

“Het was de laatste lange afstand wedstrijd van het seizoen. Ik heb mij voorbereid voor het NK-cross. Ik heb nog wat goed te maken voor de wedstrijd vorig jaar.

Choukoud werd afgelopen jaar eerste op het NK-cross, eerste op het NK-10 km op de baan en eerste op het NK-10 km op de weg. Vandaag pakte hij dus zijn vierde gouden plak op de halve marathon.

Op de tweede plek van het NK eindigde Michel Butter en derde werd Ronald Schroer. Kijk voor alle uitslagen hier.