Het nieuwe en oude hoofdkantoor van InBev. foto Guido van der Kroef
Het nieuwe en oude hoofdkantoor van InBev. foto Guido van der Kroef

InBev investeert ruim miljard in Amerikaanse biermarkt

Economie

BREDA - Meer dan een miljard dollar ligt tot 2014 klaar voor de Amerikaanse brouwerijen van marktleider InBev. De grootste brouwerij ter wereld, met haar Nederlandse hoofdkantoor in Breda, wil onder meer het brouwproces moderniseren.

Dat bracht Anheuser-Busch InBev nv, zoals de volledige internationale naam luidt, dinsdag naar buiten. ’s Werelds grootste brouwer gaat het productieproces optimaliseren om de uitstoot van broeikasgassen een halt toe te roepen.

Verder steekt de brouwer van de populaire merken Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Beck's, Leffe en Hoegaarden geld in nieuwe apparatuur om nieuwe producten op de markt te kunnen zetten.

"Onze biermerken zijn favorieten onder miljoenen Amerikaanse volwassenen, en het ondersteunen van hun groei vereist een voortdurende toewijding aan kwaliteit, innovatie en technologisch geavanceerde activiteiten ", aldus Luis Edmond, voorzitter van Anheuser-Busch InBev Noord-Amerika.

Zo wordt onder andere 60 miljoen dollar geïnvesteerd in de historische St. Louis brouwerij om het productieproces te moderniseren.