Afbeelding

Mysterie bussluis Houtmarkt ontrafeld

Nieuws

CENTRUM – Dat de bussluis aan de Houtmarkt vaak door onoplettende automobilisten wordt getorpedeerd, alle waarschuwingssignalen ten spijt, lijkt een fabeltje. Na enig speurwerk heeft BredaVandaag.nl het mysterie ontrafeld.

Het is een kwestie van opzet. De bestuurder, hier vereeuwigd op een youtube-filmpje, rijdt moedwillig in op een van de palen die de zo gewraakte bussluis markeren. Het valt onder de noemer van een frontale aanval of aanslag.

De situatie: De bestuurder volgt een bus van Veolia en wacht daarna netjes totdat de buschauffeur de sluis is gepasseerd. Maar in plaats van daarna zo snel mogelijk over de paal te rijden, wat van hem wordt verwacht, neemt de man een momentje voor zichzelf. Want alles valt of staat met een goede timing.

Hij kijkt geduldig naar de paal die langzaam weer omhoog rijst. Dan, op het moment dat de actie van dit stukje technisch vernuft voltooid is, drukt de bestuurder flink op zijn gaspedaal. Bam, bovenop de paal. En hier zien we dan hoe het in werkelijkheid vergaat.

Wat de beweegreden zijn van deze bussluisterrorist is vooralsnog onbekend.