Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Dronken Pool rijdt tegen lantaarnpaal, heg en stoep

Politie

CENTRUM - Een 51-jarige dronken Pool is aangehouden na een achtervolging op hoge snelheid door Breda. De man eindigde tegen een hoge stoep.

De man werd op de Korte Ploegstraat aangehouden. Om 01.50 uur kreeg de meldkamer van de politie een telefoontje dat in het Wilhelminapark een vrouw en een man op blote voeten ruzie hadden.

Ter plaatse zagen agenten een voertuig met groot licht en de ruitenwissers hard aan. In de auto met Pools kenteken zat een man die voldeed aan het signalement. Op het moment dat de agenten uitstapten, reed de man met hoge snelheid weg. Daarop zette de politie een achtervolging in over de Generaal Maczekstraat.

De bestuurder van de auto reed 90 km/u waar 50 is toegestaan, passeerde twee andere auto's en negeerde een rood stoplicht. Bij de Korte Ploegstraat raakte hij op de kruising een verkeerslicht, reed door een heg en kwam aan de andere kant van de straat tegen een hoge stoeprand tot stilstand.

De bestuurder bleek de 51-jarige Pool te zijn. Hij was niet gewond en is aangehouden. Op het bureau weigerde hij een blaastest of bloedproef waarna hij werd ingesloten. Hij had geen rijbewijs bij zich. Hiernaar wordt nog verder onderzoek gedaan.