NAC Street League zaalvoetbal in Sporthal BRESS. foto Thaddeuz
NAC Street League zaalvoetbal in Sporthal BRESS. foto Thaddeuz

Vierde keer NAC Street League

NAC

BREDA – Jongeren die zich willen inschrijven voor het vierde seizoen van de NAC Street League kunnen dit nog doen tot 12 september.

De Bredase straatvoetbalcompetitie start op maandag 19 september. Sinds vorig seizoen bestaat er een aparte jongens- en meisjescompetitie; NAC Street League en NAC Ladies Street League. De jongens mogen zich inschrijven in de leeftijd van twaalf tot vijftien jaar, meisjes moeten tussen de twaalf en de zestien jaar zijn.

De voetbalcompetitie heeft, naast een sportieve doelstelling, ook een idealistisch tintje. De deelnemers kunnen evenveel punten verdienen met het winnen van een wedstrijd, als met het tonen van goed gedrag.

Een straatvoetbalteam bestaat uit jongens of meisjes uit dezelfde wijk. Door buurtbijdragen kunnen de teams punten verdienen. Deze bijdragen kunnen op allerlei manieren worden gedaan, van een bezoek aan het bejaardentehuis tot het schoonmaken van een trapveldje of het organiseren van een toernooi.

NAC Street League organiseert verder ook workshops waar onderwerpen als gameverslaving en ‘hoe word ik een profvoetballer’ worden besproken. De winnaar van de Street League krijgt seizoenskaarten voor NAC Breda. Het meest sportieve team wint een buurtfeest in de eigen wijk.