http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2011-07-27/woonzorgcomplex-voor-mensen-met-schizofrenie-leistraatfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2011-07-27/woonzorgcomplex-voor-mensen-met-schizofrenie-leistraatfoto Erik Eggens

Wijkraad voelt zich gepasseerd in ontwikkeling Leistraat

Politiek

ZANDBERG - Niet het feit dat er eventueel mensen met schizofrenie om de hoek komen wonen, maar dat de gemeente verzuimd heeft de ontwikkelingen te melden aan bewoners. De wijkraad Zandberg-west is niet te spreken over die handelswijze van het college van B&W.

De Stichting Wierde wil een woonzorgcentrum voor mensen met een schizofrenie bouwen aan de Leistraat. Op de locatie stond eerst het buurthuis het Bakkeleyke dat inmiddels is gesloopt. Het terrein ligt al geruime tijd braak.

Het college besloot eind juli dat de realisatie van een woon-zorgcomplex op de locatie van het Bakkelyke voor mensen met schizofrenie aan de Leistraat wel gewenst is, maar dat er aanpassingen nodig waren in het verzoek. Zo was onder andere het gebouw te hoog.

“Het was namelijk wel de afspraak dat de gemeente ons zou informeren over ontwikkelingen op het terrein van het Bakkeleyke aan de Leistraat”, stelt secretaris Ad Mensen van de wijkraad Zandberg-west. “In principe steunen we een dergelijke woon-zorgcomplex. We zijn niet blij met hoe het er nu bij ligt”, als Mensen.

Een kleinschalige woonzorgvoorziening past volgens de wijkraad prima binnen het gebied. “Nu wordt het gebruikt als hondenuitlaatplaats”, meent Mensen. Hij diende vorige week een brief bij de gemeente met de vraag om opheldering.

Raadslid Bart Vos (D66) stelde al vragen aan burgemeester en wethouders op welke manier de directe bewoners worden betrokken bij het haalbaarheidsonderzoek naar het complex. Daarnaast vindt hij dat de gemeente moet bekijken of er alternatieven mogelijk zijn voor de locatie.