Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Gewelddadige sigarendief slaat winkeleigenaar in gezicht

Politie

CENTRUM - Dinsdagmiddag 30 augustus heeft de politie een 47-jarige Bredanaar aangehouden voor winkeldiefstal met geweld. De sigarendief sloeg de eigenaresse van de winkel in haar gezicht nadat hij betrapt was.

Rond het middaguur liep een Bredase man een winkel aan de Willemstraat binnen. Vanuit een ooghoek zag de winkeleigenaresse dat de Bredanaar een sigaar wegnam en deze in zijn zak stopte. Zij ging de man helpen. Hij leverde een staatslot in en wilde ook tabak hebben. De winkelierster vroeg hem ook de sigaar die hij in zijn zak had gestoken af te rekenen.

De verdachte ontkende deze te hebben gepakt maar de winkelierster zag de sigaar in een wit metalen huls uit zijn broekzak steken. De winkeldief probeerde te voorkomen dat zij de sigaar terugpakte. Op dat moment kwam een ander bezoeker de winkel binnen. Hierop vroeg de eigenaresse nogmaals aan de verdachte de sigaar af te rekenen, maar de man liep zonder te betalen weg.

Daarop heeft de winkeleigenaresse hem terug de zaak ingetrokken en de winkeldeur gesloten. De dief sloeg daarna de eigenaresse in het gezicht. De bezoeker van de winkel belde tijdens deze schermutseling de politie die ter plaatse kwam en de winkeldief inrekende.