Een fotoserie van de gekraakte Heilig Hartkerk aan de Baronielaan foto Raymond Tillieu
Een fotoserie van de gekraakte Heilig Hartkerk aan de Baronielaan foto Raymond Tillieu

100 nieuwe woningen naast Heilig Hartkerk afgewezen

Economie

BOEIMEER – Breda gaan niet akkoord met het plan om ongeveer 100 nieuwe woningen te bouwen naast de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan. Vastgoedontwikkelaar VolkerWessels diende in april een verzoek in.

Maar volgens burgemeester en wethouders van Breda staat het bestemmingsplan Breda-Zuid nieuwe woningen op die plek niet toe. Daarnaast zijn er genoeg andere plekken in Breda om nieuwe woningen te bouwen, aldus het college.

VolkerWessels was zich hiervan bewust maar noemde de locatie een argument om er wel woningen neer te zetten. De ontsluiting van de woningen zou via de Jan Nieuwenhuyzestraat gebeuren, waardoor de Baronielaan niet extra zou worden belast. “Met het handhaven van de praktijkschool wordt een kans gemist om een kwaliteitsslag te maken in het hele gebied”, stelt de ontwikkelaar.

Woonzorg Nederland (WZN) knapt op dit moment de kerk op en bouwt er eveneens nieuwe woningen. De nieuwbouw bepertk zich louter tot het gebied waar de kerk staat. Met naastgelegen panden wordt nog niets gedaan.

De gemeente gaat met WZN een haalbaarheidstudie starten om te kijken of het plangebied kan worden vergroot.