Gemeenteraadsvergadering. foto Ilse Lukken
Gemeenteraadsvergadering. foto Ilse Lukken

PvdA: We hadden eerder moeten ingrijpen in aanbesteding

Politiek

BREDA – De Bredase fractie van de PvdA erkent eerder te hebben moeten ingrijpen tijdens de aanbesteding van de huishoudelijke zorg. “We waren met andere dingen bezig”, aldus PvdA-raadslid Solveig van Mourik.

De sociaaldemocraten werden op het matje geroepen tijdens de commissievergadering donderdagavond over de aanbesteding. Democraat Paul de Beer wees de partij op het feit dat ze eerder aan de bel had moeten trekken en niet achteraf krokodillentranen moet huilen. “Waarom heeft u destijds, tijdens de aanbesteding geen vragen gesteld en het bestek van de aanbesteding veranderd?”, vroeg De Beer.

Ook verschillende insprekers hadden zich uitgesproken over de positie van de gemeenteraad in de aanbesteding. “U heeft het uit handen gegeven”, stelde Marlieze Warnaar, van Abvakabo FNV. "U heeft de rug niet recht gehouden."

De aanbesteding van de huishoudelijke zorg in Breda, waarbij vanaf 1 januari niet 17 maar vijf partijen die aanbieden, is al lang en breed afgelopen. "Die aanbesteding is een gelopen race", stelde wethouder Cees Meeuwis (VVD, Sociale Zaken). Het terugdraaien er van zou volgens de liberalen 6 miljoen euro kosten.