NAC verliest met 1-3 van Feyenoord. foto Peter Visser

Weer geen punten voor NAC

STEENAKKER – NAC wacht nog steeds op de eerste overwinning in de competitie. De Bredanaars verloren zondag thuis met 1-3 tegen Feyenoord.

NAC begon goed aan de wedstrijd en kwam na enkele kleine kansen op voorsprong. Robbert Schilder maakte het doelpunt door vanaf een behoorlijke afstand raak te schieten.

Daarna zakte de thuisploeg iets in en verschenen de Rotterdammers steeds vaker voor het doel van NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar. Wat uiteindelijk in de gelijkmaker resulteerde die door nieuwkomer Otman Bakkal werd binnengekopt. De club uit Breda kwam ook nog goed weg doordat de scheidsrechter Feyenoord van een penalty onthield.

Na de rust bleef het beeld lang het zelfde. Feyenoord leek in het veld iets meer overwicht te hebben. Toch bleef NAC zo en nu en dan aandringen. Het leverde de thuisploeg een handvol kansen op. Anthony Lurling had het meest recht op een doelpunt, maar het lukte de hardwerkende aanvaller niet te scoren.

Feyenoord kwam aan de leiding door Karim El Ahmadi die met een prachtig afstandschot de 1-2 onhoudbaar voor Ten Rouwelaar in het net joeg. Ook daarna probeerde NAC af en toe tot de zestien meter van de Rotterdammers door te dringen, maar er werd niet meer gescoord door NAC.

Wel maakte Feyenoord de wedstrijd af door tien minuten voor tijd door een penalty 1-3 te maken. Helaas voor NAC lukte het wederom niet een wedstrijd te winnen, waardoor de druk op trainer John Karelse steeds groter wordt.