Afbeelding

Update: A16 even dicht door ongeval bij Galder

Politie A16

GALDER - Vier mensen zijn dinsdagochtend gewond geraakt toen hun busje over de kop sloeg op de A16. Het ongeluk gebeurde rond 06.00 uur op de rijbaan in zuidelijke rijrichting tussen Breda en het knooppunt Galder.

De toedracht is nog niet geheel duidelijk. De VW Transporter schampte de vangrail en botste tegen een zandtalud. Vervolgens kwam de auto op zijn kop op de vangrail terecht. De vier inzittenden (afkomstig uit Rotterdam) raakten daarbij gewond. Een van hen is per traumaheli naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg vervoerd.

De overigen (22, 21, 40) zijn naar het Franciscus te Roosendaal overgebracht. Voor zover bekend verkeert geen van de gewonden in kritieke toestand. Vanwege de hulpverlening en bergingswerkzaamheden sloot de wegbeheerder Rijkswaterstaat de rijbaan van A-16 af. Er werd een omleidingroute ingesteld bij het knooppunt Zonzeel. Dit leidde tot filevorming in de ochtendspits.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

(Update om 13:44 uur)