Suikerzakjes voor de Heuvel

Nieuws

BREDA – Alle 3219 huishoudens in de Heuvel krijgen komende week een incomplete verzameling suikerzakjes in de bus. Met als doel dat de bewoners onderling gaan ruilen om de verzameling compleet te maken. ‘Suikertante van de Heuvel’, heet het project.

In totaal worden er 300-duizend suikerzakjes verspreid in de Heuvel. ‘Suikertante’ is een project in opdracht van de gemeente Breda, die daarmee een culturele impuls wil geven aan de ontwikkeling van het Mgr. Nolensplein. Kunstenaar Sjaak Langenberg en vormgeefster Rosé de Beer werkten het uit, de Bredase fotografe Wiesje Peels maakten de foto’s die op de zakjes staan. Daarvoor trok zij meerdere malen de wijk in. Met als resultaat 24 verschillende foto’s voor op de suikerzakjes.

Wethouder Henk Snier van Wijkontwikkeling deelt woensdag 26 november tussen 11.00 en 12.00 uur de eerste enveloppen met suikerzakjes uit op basisschool de Keysersmolen in Heuvel. Alle kinderen op basisschool de Keysersmolen en Openbare Basisschool De Vlier, locatie Doelen krijgen die dag een envelop met suikerzakjes mee naar huis.

De eerste 250 bewoners in Heuvel die hun verzameling van 24 verschillende suikerzakjes compleet hebben, kunnen een Suikertante Verzamelblik ophalen in het Inloophuis aan het Mgr. Nolensplein 11. Een aantal winkels in de Heuvel geeft de suikerzakjes ook cadeau bij een aankoop.