Talent Alex Schalk tekende voor de gelijkmaker tegen Sparta (1-1). foto Peter Visser
Talent Alex Schalk tekende voor de gelijkmaker tegen Sparta (1-1). foto Peter Visser

Waarom NAC van Vitesse wint

NAC

NAC speelt weer eens een uitwedstrijd voor de beker. Zoals gewoonlijk. Dus zijn de Bredanaars dinsdagavond te vinden in Arnhem, voor de wedstrijd tegen Vitesse. Vijf redenen waarom NAC doorgaat naar de volgende ronde.

Omdat het een uitwedstrijd is
NAC heeft de afgelopen jaren aangetoond zich buitenshuis prima thuis te voelen in de beker. Uiteraard werd er volop gemopperd over de loting – doorgestoken kaart! – maar intussen ging het natuurlijk wel voorspoedig. Tot op zekere hoogte. Twee seizoenen terug ging het goed uit bij Willem II, De Treffers en Jong de Graafschap. Mis ging het thuis tegen... Go Ahead Eagles Het seizoen ervoor ging het goed tegen GVVV, Omniworld en AZ. En verloor bij Twente in de halve finale. En afgelopen seizoen ging het na Heerenveen en Telstart uit, mis in de Arena tegen Ajax.

Omdat NAC vertrouwen heeft sinds vrijdag
Een overwinning op het juiste moment. Na een matige start in de eredivisie wonnen de mannen van John Karelse met 1-2 van Vitesse-aartsvijand NEC. Dankzij een prima optreden in de tweede helft en fijne goals van Bayram en Schalk.

Omdat de 5-0 van Vitesse tegen Roda JC niks zegt
Toch? Vitesse-trainer John van den Brom mag dan genoten hebben van zijn elftal, zoals hij de media vertelde, het houdt natuurlijk een keer op.

NAC heeft der Bomber
Amoah is weg, maar Alex Schalk is zijn vervanger. De jonge voetballer is voor de leeuwen geworpen, maar beschaamt het vertrouwen van zijn coach niet. De jongeling gaat er fris in en neemt in zijn enthousiasme zijn teamgenoten mee op sleeptouw.

Daarom
Gewoon, daarom. NAC haalde de afgelopen jaren een paar keer de halve finale. Het wordt eens tijd dat de finale in de Kuip bereikt wordt. En omdat we het dan niet meer over de competitie hoeven te hebben. Voorlopig.

Vitesse-NAC
20.45 uur, Gelredome, Arnhem