Megavondst drugs en wapens bij growshop. foto Openbaar Ministerie
Megavondst drugs en wapens bij growshop. foto Openbaar Ministerie

Elf auto's in beslag genomen bij illegale handelaar

Economie

BREDA - Bij een controle van de gemeente, politie en de Belastingdienst zijn bij een pand aan de Rijsbergseweg 11 auto's in beslag genomen. In totaal werden er bij 18 panden verschillende misstanden gecontroleerd. Bij Grand Café Anno 1617 werd de inboedel in beslag genomen.

De auto's in het pand an de Rijsbergseweg stonden in een verhuurd pand. De controleurs meenden dat er in het pand illegale autoverkoop plaatsvond.

Tijdens de actie zijn ook een aantal bedrijfspanden aan de Smalle Reep gecontroleerd. Verkeerde opslag van gasflessen, gebrek aan blusmiddelen, vluchtwegen die geblokkeerd waren, geen vluchtaanduidingen, los afval, olieafscheiders en lekbakken die niet in orde waren en een elektrische installatie die niet veilig was.

Dat is een greep uit de zaken die de partners daar hebben aangetroffen. De gemeente heeft alle eigenaren aangeschreven om de geconstateerde gebreken in orde te maken.

Daarnaast heeft de Belastingdienst aan de Smalle Reep bij twee bedrijven beslag gelegd op de inboedel in verband met een belastingschuld en bij één bedrijf ook op een voertuig. De gemeente zoekt uit of een cateringbedrijf dat daar gevestigd is wel past in het bestemmingsplan.