NAC verloor zaterdag 19 maart met 0-1 van Groningen. foto Peter Visser

NAC verliest na strafschoppen van Vitesse

ARNHEM - Na 120 minuten bekervoetbal werd Vitesse-NAC een duel vanaf de stip. Op naar de derde ronde van de KNVB-beker. Gilissen miste de laatste strafschop.

Vanaf de stip misten de eerste vijf schutters niet, al was Ten Rouwelaar er bij de 3-2 van Vitesse dichtbij. Schilder zorgde voor de 3-3. Niki Hofs schoot de 4-3 onfeilbaar in. Daarna was het aan jongeling Bayram voor de gelijkmaker. Zonder aarzeling 4-4. Boni 5-4. Gilissen voor de 5-5. Maar die miste. Velthuizen naar de goede hoek.

"De beste wedstrijd van het seizoen", zo noemde technisch directeur Jeffrey van As het duel. "Ook al zouden we niet winnen", gaf hij kort voor de strafschoppenserie aan.

De 120 minuten voorafgaand aan de strafschoppenstrijd bood een afwisselend spelbeeld. Met kansen voor beide teams. Vitesse was in de laatste 40 minuten de bovenliggende partij. Jelle ten Rouwelaar speelde in deze fase van de vierakter een hoofdrol. De doelman van NAC redde een paar keer beslissend. Daarmee sleepte hij zijn ploeg door de negentig minuten officiƫle speeltijd.

Het bleek niet genoeg voor cupfighter NAC.