De bewuste Tweet van wethouder Meeuwis.
De bewuste Tweet van wethouder Meeuwis.

SP: Twitterende Meeuwis slaat plank mis

Politiek

CENTRUM – De Bredase SP is boos op wethouder Meeuwis. Die twitterde woensdagavond over de film de Bende van Oss. “Slechte film, ik zit er in Breda al 18 maanden naar te kijken...”

Voor de SP aanleiding om wethouder Cees Meeuwis donderdagavond tijdens de raadsvergadering het boek “Het Geheim van Oss” aan te bieden. “Hij haalt namelijk twee verhalen door elkaar. Het verhaal van de Bende van Oss is een ander verhaal dan het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de SP”, zo laat S_fractievoorzitter Patrick van Lunteren weten.

Volgens de SP vergelijkt hij daarmee de hardwerkende vrijwilligers van de SP afdeling met een rovende moordende en plunderende bende uit begin vorige eeuw. “Ik neem aan dat hij vanavond publiekelijk zijn woorden terugneemt”, zegt SP Fractievoorzitter Patrick van Lunteren. “Je kunt de SP natuurlijk niet wegzetten als een bende messentrekkers en moordende criminelen. Dat heeft niets meer met Twitterhumor te maken.”

Van Lunteren begrijpt de verwarring bij Meeuwis wel. “Dat Meeuwis de twee verhalen niet helemaal heeft begrepen is wel te verklaren. De SP is zo’n 40 jaar geleden begonnen als een Gideonsbende van jonge mensen die een betere
wereld wilde vormen. Toevallig ook in Oss. Schrijver Kees Slager heeft het verhaal van die gideonsbende prachtig verwoord in ‘Het Geheim van Oss’. Ik raad het Meeuwis en anderen van harte aan.”

Overigens reageerde ook Frans Szablewski (@de_rooie_sjaal) via Twitter ook al. “wat bedoel je???? Welke "bende van Oss" wordt hier bedoelt?”