Afbeelding

Bredaas verzet tegen opslag kernafval

Politiek

BREDA – Er is een reële kans dat in de toekomst kernafval wordt opgeslagen in de Brabantse ondergrond. De Bredase D66- en GroenLinks fractie dienen maandag een amendement in om dit te voorkomen.

Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen komt binnenkort met een notitie waarin hij duidelijk maakte welke locaties kunnen worden aangewezen voor de opslag van kernafval. D66 vreest dat Breda en omgeving daar wel eens in kunnen worden genoemd omdat de grond in de omgeving voldoet aan de criteria om kernafval op te slaan.

In de gemeenten Etten-Leur en Oosterhout is het opslaan van kernafval ook een actueel onderwerp. De gemeenteraad van Oosterhout sprak zich al uit tegen de opslag, GroenLinks in Etten-Leur dient op zes oktober eenzelfde amendement in als de Bredase collega’s van D66.

Het onderwerp zou wel eens een splijtzwam kunnen worden in het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, zo stelt Paul de Beer, fractievoorzitter van de Bredase democraten. “De visies op dit onderwerp van de partijen VVD, SP en het CDA zijn verschillend.”