Officiele start Valetparking aan de Oude Vest foto Perry Roovers
Officiele start Valetparking aan de Oude Vest foto Perry Roovers

Bredanaar ziet kansen in doorstart valet parkingproject

Economie

BREDA – Als het aan Bredanaar Martin van der Giesen ligt krijgt het pilotproject valet parking van wethouder Cees Meeuwis een vervolg. “Van dit idee gaat mijn ondernemersbloed sneller stromen.”

Van der Giesen stelt één november als streefdatum om zijn bedrijf op te starten dat naast valet parking andere diensten wil aanbieden, zoals onder andere een bob- en shuttleservice. Inmiddels heeft hij een gesprek gehad met de wethouder die volgens de ondernemer direct enthousiast werd.

Meeuwis startte begin van het jaar met de pilot en hoopte na een periode van twee maanden dat bedrijven interesse zouden tonen. Het bleek ijdele hoop, totdat Van der Giesen het plan oppakte.

Van der Giesen, was werkzaam voor het project Werk Nu van de gemeente, waarin ww-gerechtigden worden begeleid. Hij zette de valet parking tot nu toe eenmalig voort tijdens een beurs in het Grand Theatre.

“Ik had ook het idee om tijdens de banenmarkt van het UWV een shuttle- en pendeldienst op te zetten. Meeuwis heeft zijn best gedaan om dat verhaal aan de man te brengen. Helaas bleek het te laat om het nog te realiseren”, aldus Van der Giesen.

Niet getreurd, moet hij hebben gedacht, want zijn ondernemingsplan gaat deze week de deur uit. Van der Giesen, die vijftien jaar lang als horecaman in een familiezaak werkte en ruim vier jaar lang een eigen bedrijf heeft gehad, ziet volop kansen.

“Ik heb de laatste tien jaar voor mijn gezin gezorgd dus is het wel spannend om nu weer een onderneming op te starten. Maar het voelt zo goed. Mijn ondernemersbloed is sneller gaan stromen”, meldt de Bredanaar.

Van der Giesen heeft al twee locaties op het oog waar hij gebruik wil maken van parkeergelegenheid. Hij doelt op het Chasséveld, waarvan tijdens het pilotproject gebruik werd gemaakt en een ook nog een plek aan de Tramsingel.

“Ik wil in eerste instantie beginnen met losse krachten uit re-integratietrajecten. In het begin heb acht a tien personen nodig. Het wordt denk ik best lastig, om aan te tonen dat het een goed idee is. Er is geen vergelijkingsmateriaal. Het is geen bakkerij of iets dergelijks, maar ik hoop dat mijn ondernemingsplan aanslaat.”