De bushalte bij de Karnemelkstraat. foto Perry Roovers
De bushalte bij de Karnemelkstraat. foto Perry Roovers

Veiligheid bussen: Gemeente oriënteert in andere steden

Nieuws

BREDA – De overlast die dronken jongeren in sommige busdiensten van Veolia veroorzaken is aanleiding om de bestaande afspraken over veiligheid officieel vast te leggen. De gemeente kijkt momenteel in andere Brabantse steden hoe het moet.

Een woordvoerder meldt dat wordt bekeken of de maatregelen van gemeenten elders in de provincie iets voor Breda kunnen zijn. “Dat gaan we bekijken, maar zover zijn we nog niet. We houden de situatie in Breda sowieso in de gaten. We hebben daarover afspraken. Een convenant kan voordelen bieden.”

Wethouder Wilbert Willems liet eerder deze zomer weten, tijdens een werkbezoek aan Veolia, dat hij voorstander is om een convenant te sluiten tussen de gemeente en de busmaatschappij.

Aanleiding was de toenemende problemen met jongeren die onder invloed de bus naar huis pakken. Het gaat over het algemeen om streekbussen die de jeugd uit verschillende dorpen in de regio thuisbrengt.

Volgens woordvoerder Piet van den Bosch zet Veolia nog steeds personeel in om de boel onder controle te houden. “Er zijn stewards in de buurt en het aantal toezichthouders is verdubbeld. Dat geldt voor heel Brabant.”

Van den Bosch ziet het afsluiten van een convenant niet als symboolpolitiek. Hij meent dat het echt bijdraagt. Van den Bosch doelt op de convenanten die zijn gesloten met andere steden.

“We willen graag met alle steden een convenant. We zijn dan ook blij dat Willems zelf met het voorstel kwam”, zo zegt de woordvoerder.