Afbeelding

Nieuw trapveldje Haagse Beemden nu officieel

Algemeen

HAAGSE BEEMDEN - Onder een stralend zonnetje is woensdagmiddag het trapveldje naast school De Kievitsloop geopend. Er was veel belangstelling van jong en oud. Om 15.30u werd de officiële opening verricht door wethouder Buitensport Bob Bergkamp.

Het openingsfeest begon al om half twee, met een toernooi voor kinderen tot 12 jaar uit de wijk. Op twee velden werden wedstrijdjes gespeeld van vijf tegen vijf. Aansluitend werd een voetbal-clinic gegeven door de vader van NAC speler Nemanja Gudelj. Nebosja Gudelj speelde tussen 1997 en 2005 officieel 246 keer voor NAC. Gudelj junior verscheen zelf ook op het trapveld. Na de officiële opening was het de beurt aan de kinderen van 12 jaar en ouder uit de wijk. Ook zij speelden een toernooi. Behalve voetballen was er ook gelegenheid voor de allerkleinsten om op een springkussen te springen.

Het trapveld is genoemd naar oud NAC-speler Frans Bouwmeester. Hij was linksbuiten en speelde drie seizoenen voor NAC. Daarna werd hij spits bij Feyenoord. Met Feyenoord werd hij driemaal landskampioen. Bouwmeester kwam ook vijfmaal uit voor het Nederlands elftal.