Lekker in het zonnetje meedoen aan de Singelloop. foto Perry Roovers
Lekker in het zonnetje meedoen aan de Singelloop. foto Perry Roovers

Parcours Singelloop met extra water en minder wind

Sport

BREDA - De binnenstad is er helemaal klaar voor. Zondag rennen weer duizenden mensen voorbij tijdens de Bredase Singelloop. Wedstrijdleider Bart van Egeraat kent het parcours op zijn duimpje.

De route is al twee jaar hetzelfde. De enige aanpassingen hebben te maken met het weer. Wat dat betreft is water het toverwoord voor de Singelloop die naar verwachting in de brandende zon gelopen zal worden. Van Egeraat: “Bij de start hebben we nu ook een waterpunt. Hier kunnen de renners hun flesjes nog vullen voor ze van start gaan.”

Ook op de markt verschijnt voor renners van de 15 kilometer en de halve marathon een extra waterpunt. Een opstopping bij deze punten verwacht Van Egeraat niet. “We starten in gedeeltes en het eerste punt is pas na 3,5 kilometer. Dan lopen de renners al wat verder uit elkaar. Al geven we ze wel het advies om snel door te lopen.”

Het ronderecord zal niet zomaar verbroken worden. Het mannenrecord stamt uit 2009, en dat van de vrouwen staat volgens van Egeraat al tien jaar. Of de voorspelde hitte nou gunstig of juist ongunstig voor de renners is durft hij niet te zeggen. “Het wordt natuurlijk wel warm zondag, maar dat zou zomaar een voordeel kunnen zijn voor de renners. Op de buitensingels kun je soms flink wat wind tegen hebben, met dit weer zou dat minder moeten zijn”, denkt Van Egeraat.

Meer over de Singelloop