Uitstekende sfeer bij de 25ste Singelloop in Breda. foto Peter Visser
Uitstekende sfeer bij de 25ste Singelloop in Breda. foto Peter Visser

Butz klaar voor sfeervolle Singelloop

Sport

CENTRUM - Nog één nachtje slapen en dan is het zo ver: de Bredase Singelloop. Voor voorzitter Willem Butz is het de eerste keer dat hij de leiding heeft over de loop. Gelukkig liggen volgens hem alle voorbereidingen op schema.

“Het is spannend, maar wel op een leuke manier. Zowel bestuursteam als de commissies werken leuk samen, het is plezierig om de Singelloop te organiseren”, vertelt Butz.

Butz is een hardloper, maar veel Singellopen heeft hij niet op zijn naam staan. “Recreatief heb ik veel meegedaan aan marathons. Ik heb vijf hele marathons gelopen en zo’n tien halve. In 2009 liep ik mee in Breda, en toen ontdekte ik hoe geweldig sfeervol het evenement is.

Hoewel Butz al twintig jaar in Breda woont, was hij tot voorkort geen bekende van de loop. “Sinds een paar jaar werk ik ook in Breda en nu ben ik hier vaker. Toen ben ik wat rond gaan vragen omdat het mij leuk leek om iets maatschappelijks te gaan doen. Via via ben ik toen in het bestuur van de Singelloop terechtgekomen.”

De organisatie van de Singelloop loopt op rolletjes. “Er lopen meer goede doelen mee en we krijgen ook steeds meer sponsors. Dat zorgt voor meer continuïteit. We hopen steeds meer te kunnen groeien als evenement”, vertelt de voorzitter.

Dankzij het voorspelde warme weer heeft Butz wel extra voorzorgsmaatregelen genomen. “We hebben om de vier kilometer een verversingspost staan en ook de GHOR (Geneeskundige hulpverleningsorganisatie) geeft extra medische ondersteuning. Hoewel de omstandigheden goed zijn, weten we natuurlijk niet of mensen goed getraind zijn. Dat weten ze alleen zelf.”

Meer over de Singelloop:
www.bredasesingelloop.nl