Een zonovergoten Singelloop maakte van Breda een groot sportief festijn foto Thaddeuz
Een zonovergoten Singelloop maakte van Breda een groot sportief festijn foto Thaddeuz

Koperen ploert geselt renners Singelloop

Sport

CENTRUM – Een zonovergoten Singelloop. Het was zondag voor veel mensen goed toeven langs de kant van het parkoers. Dat gold niet voor iedereen. Voor sommige hardlopers was het flink afzien onder de nazomer zon.

Het was bij menig deelnemer goed te zien aan de rood aangelopen hoofden. De warmte speelde hun flink parten. De een kan beter de warmte verwerken dan de ander, zoveel bleek tijdens de 26ste editie van het sportevenement.

Toch viel het volgens enkele ehbo’ers aardig mee met het aantal hardlopers dat bezweek onder de fel brandende zon. De organisatie had er dan ook alles aan gedaan om de deelnemers van de nodige verkoeling te voorzien.

Anouschka op de Weegh, woordvoerster van de Singelloop, bevestigde het goede verloop van de wedstrijden. "Het is erg goed gegaan. Sommige lopers moesten worden behandeld, maar dat is altijd zo. We zijn verder geen extreme gevallen gemeld."

Langs de route door het Bredase centrum waren op verschillende locaties waterposten ingericht waar bekers met het o zo nodige vocht klaar stonden. Ook werden er een flink aantal sponzen uitgedeeld. Sommige Bredanaars hadden uit medeleven zelfs de tuinslang klaar liggen om zo de oververhitte sporters te verkoelen.

De mensen langs het parkoers zagen het gebeuren en moedigden de hardlopers uit volle borst aan. Met een koud glas bier in de hand. Dat dan weer wel.