foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Hoofdkantoor Rasenberg naar Rithmeesterpark Breda

Economie

PRINCEHAGE – De Bredase wegenbouwer en projectontwikkelaar Rasenberg wil met het hoofdkantoor verhuizen naar Princenhage tegenover het logistieke centrum van DINALOG. Daar moet een aantal versnipperde afdelingen in één gebouw komen te zitten.

Algemeen directeur Geert Aerts van Rasenberg is al een hele tijd bezig met de verhuizing, maar kon tot nu toe geen geschikte locatie vinden om de 4500 vierkante meter te ontwikkelen. “De gemeente Breda wilde perse dat er op die locatie minimaal een gebouw van 20-duizend bvo (bruto vloer oppervlak, red.) kwam te staan. Dat is ons te veel”, stelt hij. Daarnaast heeft het traditioneel Bredase bedrijf veel parkeerruimte nodig.

Aerts stelt dat de gemeente na lang wikken en wegen het aantal bvo’s nu toch naar 7000 naar beneden heeft bijgesteld, zodat Rasenberg alsnog kan verhuizen. “Anders waren we naar een locatie buiten Breda gegaan. en dat heb ik de gemeente vooraf ook laten weten”, zegt de directeur.

De twee partijen waren al akkoord over de locatie, maar er is nog een hobbel op de weg. “Het bestemmingsplan laat het plan nu niet toe”, meent de directeur. “Dat moet nog gewijzigd worden.” Het is nog onduidelijk wanneer Rasenberg kan beginnen met de bouw van een nieuw hoofdkantoor.

De verwachting is dat ongeveer 130 personeelsleden naar de nieuwe locatie verhuizen. De holding, de bouwtak, projectontwikkeling en het bureau wegenbouw zitten straks bij het Rithmeesterpark aan naast de A16.