Een jonge Steve Jobs van Apple. beeld YouTube
Een jonge Steve Jobs van Apple. beeld YouTube

Dood Steve Jobs maakt indruk op Apple-gebruikers

Economie

BREDA/PRINSENBEEK – Het overlijden van Apple-guru Steve Jobs maakt bij honderdduizenden veel los. Elke seconde verschijnen er tientallen nieuwe Tweets in de timeline. Ook van gebruikers romd Breda.

Zo tweet Willem Molengraaf (@W_Molengraaf): “Heftig! Ode aan een innovator en inspirator v velen!”

Het zijn woorden die vele Twitteraars gebruiken. Respect, een voorbeeld voor velen. Joost Fiévez (@joostfievez) citeert een tweet van Humberto Tan
“Mooi "Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”#SteveJobs"

Martijn Rijk (@tikkel)Wh00t “@stevejobs is vannacht overleden. Eindelijk rust voor deze markante man”

Ook de plaatselijke Appledealer staat even stil bij het overlijden van de man die gezien wordt als de inspirator. @AppledealerDIGI “in memory of our Steve Jobs...we learned from the best and we go on...just like he would do.”

De producten van Apple zijn veel in gebruik bij de creatieve industrie. Dus ook uit die hoek. Zo tweet Arny Bink (@arnyblackhole )van Black Hole ‘Goodbye Steve, you will be missed!’ En Saskia te Koppele (@svfbreda) voegt daar als fotograaf aan toe. “Met m'n eerste PowerMac kreeg fotografiebewerking extra dimensies. Nieuwe werelden openden zich voor mij. Dank Steve”.

En dat Apple voor veel mensen meer is dan een simpele computer, muziekspeler of telefoon, blijkt onder meer uit de tweet van Anneke Reijerse . “Ik zit net te tellen, wij hebben dus gewoon 10 Apple producten in huis. Het lijkt net of ze allemaal een beetje huilen. #stevejobs”

Niet iedereen is alleen positief. Zo twittert “@VGVelzen: Steve jobs is dood jmmr voor ze famillie gelukkig voor apple. Flashplayer commence”

Op het net zijn er tientallen creatieve eerbetoningen te zien. Van videocompilaties tot tekeningen en tweetdoodles. Zelfs Google besteedt aandacht aan het overlijden. Heel simpel Steve Jobs 1955-2011, gelinkt naar de site van Apple, waar een een herinnering staat aan de overleden voorman.