http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-11-11/groene-golf-voor-claudius-prinsenlaanfoto Gemeente Breda
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-11-11/groene-golf-voor-claudius-prinsenlaanfoto Gemeente Breda

Ook Emerparklaan krijgt ‘groene golf’

Economie

HAAGSE BEEMDEN – De Emerparklaan wordt voorzien van een ‘groene golf’. Zes verkeerslichtinstallaties tussen de Peerdsbroek en de Moerlaken worden vervangen en op elkaar afgestemd.

Wethouder Wilbert Willems: “De nieuwe verkeerslichten zijn straks zó op elkaar afgestemd dat het verkeer op deze kruispunten beter kan doorstromen. Dat zorgt voor minder schadelijke stoffen in de lucht, wat de leefbaarheid in met name de Haagse Beemden ten goede komt.”

Op 10 oktober begint de gemeente Breda met de vervangingswerkzaamheden. Die duren bij elkaar ongeveer vier weken, afhankelijk van het weer. De belangrijk ontsluitingsweg voor de Haagse Beemden is niet afgesloten tijdens de werkzaamheden.

Tijdens de vervanging zijn maximaal drie opeenvolgende kruisingen niet voorzien van werkende verkeerslichten. Telkens wordt één rijstrook van de weg afgezet. Het verkeer kan dan zijn weg vervolgen over de andere rijstrook.

Het project wordt meegefinancierd door Europese subsidie van OP-Zuid en door subsidie van de provincie Noord-Brabant voor verbetering van de bereikbaarheid van de aangrenzende bedrijventerreinen.

De Noordelijke Rondweg en de Claudius Prinsenlaan werden eerder al voorzien van een groene golf.