Buurthuis Geeren-Noord. foto Erik Eggens
Buurthuis Geeren-Noord. foto Erik Eggens

‘Tamilschool’ is zaak bestuur buurthuis Geeren-Noord

Politiek

HOGE VUCHT – Naar aanleiding van een een rapportage van de KLPD over de aanwezigheid van een ‘Tamil Tijgerschool’ in Breda eisten de VVD en het CDA opheldering over de relatie van de gemeente met deze organisatie. Wethouder Saskia Boelema stelde de partijen gerust. “Geen”, antwoordde zij kort en bondig.

Donderdag tijdens de commissie vergadering Maatschappij uitten de VVD en het CDA hun zorgen. 'Opgeschrikt', zoals Thierry Aartsen (VVD) zijn reactie omschreef over de berichtgeving hierover.

“De LLTE is een organisatie die in 2006 op de Europese Terreurlijst stond. Hoe kan het dat de organisatie mogelijkerwijs betrokken is bij de school. Het is onduidelijk wat de activiteiten precies zijn”, aldus Aartsen.

Het gaat in eerste instantie niet om een school verduidelijkte Boelema. “Het woord school is misplaatst. Het is een organisatie die in het buurthuis Geeren-Noord een ruimte huurt en daar activiteiten voor kinderen ontplooit. Het buurthuis heeft een onafhankelijk bestuur. Daar gaat de gemeente niet over.”

Volgens de wethouder zit dat bestuur er bovenop en gaat de stadsmarinier ook een kijkje nemen. “Ze krijgen geen subsidie. Ook niet indirect. En de enige mogelijkheid die wij hebben om in te grijpen is via de wet Bibop. Als er een aanleiding is wordt zo’n organisatie gescreend.”