foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Staatssecretaris volgt Breda ‘nauwgezet’ na onrust thuiszorg

Economie

BREDA – Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten-Hyllner betreurt de onrust die is ontstaan na de aanbesteding van de thuiszorg in Breda. “Ik volg de ontwikkelingen in Breda nauwgezet”, stelt ze.

Dat antwoordt de staatssecretaris na vragen van PvdA-Kamerleden Attje Kuiken en Agnes Wolbert. De sociaaldemocraten vinden de manier van aanbesteden van de thuiszorg en de gevolgen daarvan – mogelijk 1000 ontslagen – onacceptabel.

Bovendien worden 4000 cliënten nu geconfronteerd met een zorgaanbieder buiten de regio, zo stelt de PvdA in de Tweede Kamer. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner is daar duidelijk over: “De cliënt moet centraal staan”, antwoordt ze. “De afstemming is een kwestie van goed organiseren. Ook zorgaanbieders niet uit de regio zijn daartoe in staat.”

Ondanks de onrust die is ontstaan, gaat Veldhuijzen van Zanten-Hyllner er van uit dat ‘deze spoedig voorbij zal zijn.’ Ook gaat ze er van uit dat 'de medewerkers die bij een nieuwe aanbieder aan de slag gaan, conform de CAO beloond zullen worden.'

Dossier thuiszorg