http://www.bredavandaag.nl/nieuws/49858/2011-05-17/opstandige-dorpsraad-prinsenbeek-slaat-plank-misfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/49858/2011-05-17/opstandige-dorpsraad-prinsenbeek-slaat-plank-misfoto Erik Eggens

Dorpsraad Prinsenbeek blijft eigen koers varen

Politiek

PRINSENBEEK – Voortaan gaan ze samen naar de gemeente, de wijk- en dorpsraden van Breda. Behalve die van Prinsenbeek, zij tekenden dinsdag het nieuwe Uitvoeringsakkoord niet.

Na 15 jaar vond de gemeente het tijd om eens naar de functie van de raden te kijken, vooral omdat veel problemen in meerdere wijken spelen. Daardoor zitten er nu maximaal zes vertegenwoordigers aan tafel, namens zo’n 27 raden.

Vice-voorzitter van de dorpsraad Prinsenbeek Nico Verhoeks moet niet aan een samenwerkingsverband denken. “Het idee is dat wij de belangen van de inwoners van Prinsenbeek behartigen en dat verandert niet. Niet 15 jaar na de gemeentelijke herindeling, en ook niet over nog eens 15 jaar.”

De dorpsraad is volgens hem wel gegroeid sinds de herindeling. “In het begin voerden wij meer protest, tegen het boze Breda. Nu draait het meer om de inhoud. En Breda heeft inmiddels ook geleerd naar ons te luisteren.” En die band wil hij niet opgeven. "Inmiddels is het contact met het college en de ambtenaren erg goed. Daaronm denken we dat het niet handig is als er tussen ons en de gemeente nog een extra partij gaat zitten."

Verhoeks wil vooral de inwoners van Prinsenbeek vertegenwoordigen. "Daarom denk ik niet dat zo'n samenwerking voor ons meerwaarde biedt. Hoe kunnen zes mensen nou voor heel de achterban spreken?" Toch leven de dorps- en wijkraden op goede voet met elkaar. “Vooral met de dorpsraden is er veel contact, alleen niet in de vorm van een samenwerkingsverband”, vertelt Verhoeks.