Winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. foto Wijnand Nijs
Winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. foto Wijnand Nijs

Winkelcentrum De Berg opnieuw in de problemen

Economie

HAAGSE BEEMDEN - Het voorbestaan van winkelcentrum De Berg is opnieuw onzeker geworden. Een plan van maart 2011 om het winkelcentrum vlot te trekken, blijkt nu al weer achterhaald.

Het winkelcentrum wordt bedreigd door de komst van de megasupermarkt bij het NAC-stadion. Daarom werd bij De Berg vooral ingezet op ontmoeting en zorg. Als het winkelcentrum zich daarop zou richten, zou het nog reden hebben om voort te bestaan.

De eigenaar van De Berg en andere marktpartijen vinden het plan na bestudering nu onhaalbaar, schrijft wethouder Alfred Arbouw in een raadsbrief. "Dit betekent dat er voor De Berg nieuwe uitgangspunten moeten worden geformuleerd. De voorliggende plannen zijn niet meer haalbaar", aldus de bestuurder.

De invulling van de huidige locatie blijkt in deze economische tijd niet meer realistisch. Het programma is lastig, de afzetbaarheid van bepaalde functies beperkt, er zijn consequenties voor voor de openbare ruimte als de busroute wordt verlegd en er verdwijnen parkeerplaatsen.

Volgens Arbouw zien de partijen nog wel perspectief, maar zijn ze niet zo maar bereid om nog te investeren. Het herijken van een toekomstplan voor De Berg, betekent dat een aantal andere maatregelen moet worden doorgeschoven.