Ook bij de bakker op het winkelcentrum is al een keer een auto binnengereden. foto Wijnand Nijs
Ook bij de bakker op het winkelcentrum is al een keer een auto binnengereden. foto Wijnand Nijs

'College prutst met winkelcentra Berg en Donk'

Economie

HAAGSE BEEMDEN - Gepruts van het college. Zo betitelt de PvdA Breda de ontwikkelingen rond de verslechterende toestand van winkelcentra de Donk en de Berg. De levensvatbaarheid van die centra gaat achteruit.

Wethouder Alfred Arbouw stuurde maandag een raadsbrief met een zorgelijke boodschap over de winkelcentra. Plannen voor een revitalisering bleken al weer achterhaald en ondernemers van de centra zijn niet meer bereid om te investeren.

De PvdA stelt er dinsdagavond vragen over in de raadscommissie Ruimte. "Ondanks de motie van 7 juli 2011, geeft het college de winkelcentra De Berg en De Donk geen prioriteit", stelt sociaal-democraat Frans Szablewski. "De ontwikkeling rond het Stadionkwartier zijn voor het college belangrijker. Aan de rest hebben ze lak."

De motie moest er juist voor zorgen dat er in plaats van een haalbaarheidsonderzoek een uitvoeringsplan zou komen. Dat zou voor de begroting 2012 moeten worden gepresenteerd. Szablewski: "Wij willen weten waarom de inspanningen uit zijn gelopen op een mislukking. Het kan niet zo zijn dat de Haagse Beemden straks zonder winkelcentra en buurthuizen zit."