Het Rat Verleghstadion gezien vanuit de lucht. foto Wijnand Nijs (met dank aan Helicentre.nl)
Het Rat Verleghstadion gezien vanuit de lucht. foto Wijnand Nijs (met dank aan Helicentre.nl)

Gemeente Breda: ‘Arbitrage-schuld’ NAC via ECV-gelden

NAC

STEENAKKER – Als het aan de gemeente ligt, betaalt NAC de schuld van 157.687 euro met de ECV-gelden die de club krijgt. Deze constructie werd al eerder gebruikt voor het betalen van achterstallige huur van het stadion dat eigendom is van de gemeente.

Een woordvoerder stelt dat er nog geen overleg is geweest tussen beiden partijen. “Er moet nog gesproken worden over een betalingsregeling. Maar wethouder Alfred Arbouw verwacht dat betaling via de televisiegelden een acceptabele regeling is.”

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de arbitragezaak die speelde tussen de gemeente en NAC in het voordeel viel van eerstgenoemde. De voetbalclub moet tegen haar verwachting in ruim 1,5 ton terugbetalen.

De zaak ging over extra gemaakte kosten en inkomstenderving door een verbouwing in 2009 van het Rat Verlegh Stadion in opdracht van de gemeente. NAC eiste daarvoor een schadevergoeding.

De arbitragecommissie oordeelde dat de gemeente een bedrag van ruim 42-duizend euro verschuldigd is. Omdat NAC vorig jaar december een voorschot kreeg van twee ton, moet de club uiteindelijk dus 1,5 ton terugbetalen.