Winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. foto Wijnand Nijs
Winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. foto Wijnand Nijs

Doorstart nieuwe plannen winkelcentra Berg en Donk

Economie

HAAGSE BEEMDEN – Het voortijdig stranden van de revitaliseringplannen voor de winkelcentra de Berg en de Donk wil niet zeggen dat de centra geen doorstart kunnen maken. “Het economische tij heeft ons ingehaald, nu moeten we doorstarten.”

Dat meldde wethouder Alfred Arbouw dinsdagavond tijdens de raadscommssie Economie na vragen van de PvdA. “W Het college en de gemeenteraad zijn het niet oneens hierover”, legde hij uit. “Zij het minder ambitieus gaan we nu de plannen herijken en doorstarten.”

De PvdA stelde vragen over de ontwikkelingen rond de centra nadat Arbouw een brief stuurde aan de gemeenteraad en meldde dat plannen voor de Berg en de Donk reeds achterhaald waren.

“Wat is er dan zo drastisch gebeurd tussen 7 juli en vandaag dat de plannen al achterhaald zijn”, vroeg Frans Szablewski. “En waarom zijn we niet eerder geïnformeerd?”

Volgens Arbouw komt er van uitstel geen afstel wat betreft de revitalisering van de centra. “Maar de andere partijen moet ook investeren. Het kan niet zo zijn dat de rekening bij de gemeente komt te liggen. Maar als je de huidige plannen doorzet, heb je er later niets aan.”