Afbeelding

Nominaties Aithra Awards bekend

Economie

BREDA - Na een uitgebreide selectie zijn ze bekend: de ondernemende vrouwen die meedingen naar een van de twee Aithra Awards 2011. Zes toonaangevende vrouwen met lef en ambitie, die zichtbaar en succesvol zijn in West-Brabant en de Belgische Kempen, en op tal van manieren hun maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Uit maar liefst ruim 100 kandidates is in de zomer van 2011 een eerste selectie gemaakt om te komen tot 25 kandidates. Tijdens een spannende avond kregen 11 van hen de kans om zich aan de Award Commissie te presenteren. “De presentaties lieten veel kwaliteit zien. Al deze dames werken aan zichtbaarheid en succes in het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs”, vertelt Yolanda Buchel, lid van de Award Commissie van Stichting Aithra.

De Aithra Award is bedoeld voor de meest toonaangevende vrouw. De zes 'aanstormende talenten' die kans maken op de Belofte Award zijn:
Margot Elemans, algemeen directeur van Edux Onderwijsadvies, Mariëtte Langes, directeur Van Rosmalen Deurwaarders, en Karen van Oorschot, directeur Van Oorschot Kranen, dingen mee naar deze Award. Astrid Boot, eigenaresse Belle Fleur kinderopvang en BSO Breda, Claudia Muller, directeur Fixet verbouwservice en bouwmaterialen, en Nanda Ruyters, eigenaar BRight Advocaten.

Tot aan het gala is er nog veel te doen voor juryleden. Buchel: “De genomineerden krijgen de jury langs bij hun bedrijf, om meer zicht te krijgen op hun zakelijke omgeving. Daarnaast wordt er een persoonlijk interview met ze gehouden, over zaken als visie, ambitie en de persoon achter de ondernemer of manager”.

Op 19 november 2011 vindt de uitreiking plaats tijdens een gala in de Kloosterkapel van het Holland Casino in Breda.