Medewerkers van de Careyn en Thebe Thuiszorggroepen verzamelden zich voor een informatiebijeenkomst foto Ilse Lukken
Medewerkers van de Careyn en Thebe Thuiszorggroepen verzamelden zich voor een informatiebijeenkomst foto Ilse Lukken

FNV Lokaal heeft het gehad met college Breda

Politiek

BREDA – FNV Lokaal heeft het gehad met het college van Breda. Ze zegt het vertrouwen op in burgemeester en wethouders als het gaat om het dossier rond de thuiszorg.

Dat schrijven voorzitter Leo van der Post en secretaris Ad Mensen van FNV Lokaal. “Snel na het aantreden constateerden we dat het aangekondigde beleid haaks stond op de beloften die voor de verkiezingen werden gedaan”, stelt het tweetal.

De FNV Lokaal vindt dat direct de meest kwetsbare groepen werden aangepakt door het sluiten van buurthuizen, bezuinigingen op de bijstand en ingrepen in subsidies voor sociale activiteiten. “De welgestelden werden buiten beschouwing gelaten of gefêteerd met Valetparking”, vinden Van der Post en Mensen.

Voor wat betreft de thuiszorg zegt het FNV het vertrouwen in het college op. “Er is sprake van wanbeleid”, vindt de FNV. Pas als het college iets aan de positie van de werknemers, het behoud van arbeidsvoorwaarden, de bezuiniging en het herstel van de relatie tussen cliënten en zorgverleners, kan het vertrouwen weer worden hersteld.