beeld MaVer
beeld MaVer

Toch grootschalig evenemententerrein bij Bavelse Berg

Economie

BAVEL – Na jaren van onzekerheid over de komst van een evenementenhal in Breda lijkt een doorbraak nabij. De marktpartij MaSys, een consortium bestaande uit Maver Holding BV en Systabo BV Turn-Key, maken een doorstart met de ontwikkeling van een groot evenementencomplex en outdoorevenemententerrein aan de voet van de Bavelse Berg.

Het college van burgemeester en wethouders maakte woensdag bekend akkoord te gaan met de plannen. Als gevolg van dit besluit ontbinden Maver, Grontmij en Gemeente Breda de samenwerkingsovereenkomst (SOK) uit 2007.

De plannen bestaan uit een evenementenhal, circa 4 hectare evenemententerrein inclusief stadstrand, Kids Palace en Kindercentrum, Decathlon sportzaak en een McDonalds. Naar verwachting levert de evenementenzone 1000 tot 1500 banen op.

De betrokken markpartijen, waaronder ook MaSys, een consortium bestaande uit Maver Holding BV en Systabo BV Turn-Key Bouw meldden dat het gaat om in totaal 116-duizend vierkante meter, waarvan 28-duizend bebouwd.

De hal, qua grootte vergelijkbaar met Ahoy in Rotterdam, kan een podium voor groot- en kleinschalige evenementen bieden zoals vak- en publieksbeurzen, concerten en culturele evenementen. Er wordt uitgegaan van ongeveer 700-duizend bezoekers per jaar.

In het complex komen een thematisch educatief speel- en ontwikkelingscentrum van 4.000 m2, Kids Palace en Kindercentrum. Er worden ongeveer 100.000 bezoekers per jaar verwacht.

Ook voldoet de evenementenhal aan alle eisen die de nationale sportbonden stellen ten aanzien van topsportinitiatieven, meldt het college. Daardoor kunnen ook grootschalige sportevenementen in de hal plaatsvinden. Het ziet eveneens mogelijkheden voor hippische sportevenementen.