Afbeelding

Pasfotobus Chasséveld mag blijven, huur vertienvoudigd

Economie

CENTRUM – De pasfotobus op het Chasséveld van Martijn Veltheer mag blijven staan. Het college van Breda wil voor de pasfotohandel wel een uitzondering maken. Het contract van Veltheer vermeldt echter wel een huurvergroting van 1000 procent.

Het bestemmingsplan Binnenstad stelde vast dat een pasfotobus op het Chasséveld niet mocht. Toch werd de handel van Martijn Veltheer jarenlang gedoogd. Tot Foto Verschoore, die doorkreeg dat het een mooie handel was, ook graag een bus wilde neerzetten. ‘Als hij mag, dan ik ook’, was zijn overtuiging. Verschoore stelde zelfs een hogere huurprijs te betalen.

Het college stelt nu dat het, na een aanvraag van Veltheer op 14 mei 2011, dat de fotobus niet in strijd is met de goede ruimtelijke ordening. “We zijn van mening dat we de vergunning wel kunnen verlenen”, aldus B&W.

Daartegenover staat dat de jaarhuur voor het plekje stijgt van 1500 naar 15-duizend euro. Dat is Veltheer een beetje te veel. “Mooi dat er een uitzondering wordt gemaakt, maar in het nieuwe contract staat dat ik er 15-duizend per jaar voor moet afdragen."