Joëlle Frijters en Janneke Niessen. foto Improve Digital
Joëlle Frijters en Janneke Niessen. foto Improve Digital

Winnares Rising Star gaat nooit weg uit Breda

Economie

AMSTERDAM/BREDA – De Bredase Janneke Niessen (34) won met haar bedrijf Improve Digital de Rising Star Award van Deloitte. Het is voor haar een bevestiging van waar ze naar toe wil. “Jaarlijks de omzet verdubbelen.” Een gesprek met een ambitieuze internetonderneemster.

Dat is ook precies wat de Rising Star Award beloont: een opsteker voor bedrijven waarvan de jury gelooft dat ze binnen vijf jaar in de Fast Fifty van snel groeiende startende bedrijven kan staan.

Niessen is blij met de prijs. “Het heeft ons heel veel mediaaandacht opgeleverd, dat is leuk. Voor de mensen die bij ons werken is het een beloning en erkenning voor waar we mee bezig zijn, voor bestaande klanten een bevestiging dat ze met de juiste partij in zee zijn gegaan. Voor nieuwe klanten geeft de erkenning van Deloitte een extra waarde.”

Maar wat doet Improve Digital dat het deze prijs verdiende? Niessen legt het simpel uit. “Wij hebben een veilingsysteem ontwikkeld dat onverkochte advertentieruimte optimaliseert voor uitgevers. In twee milliseconde beslist het systeem welke adverteerder de uiting mag tonen. Daardoor leveren advertenties tussen de 75 en 300 procent meer op. En als je weet dat sommige klanten miljarden views per maand aanbieden, dan kun je je voorstellen dat ze blij zijn.”

Het bedrijf bestaat drie jaar en heeft haar hoofdvestiging in Amsterdam. “Daarnaast zitten we in Londen, Parijs, München en Madrid. Dat we een internationale focus hebben en een sterk managementteam vond de jury ook belangrijk.”

Dat team kon Niessen, die Improve Digital begon samen met Joëlle Frijters, mede samenstellen door een investering van Endeit, het investeringsfonds van Joop van den Ende en Hubert Deitmers. Ook al zo’n bewijs dat Niessen en Frijters op de goede weg zijn. Met dat team werkt ze aan haar doel. “Jaarlijks verdubbelen. Technisch kunnen we dat ook prima aan. Het lastigste is het vinden van de juiste mensen. Je moet een complex technisch systeem kunnen begrijpen en uitleggen aan mensen die deze technische kennis niet hebben.”

Groeien kan niet zonder hard te werken. In Amsterdam. “Daar woon ik nu doordeweeks. Ik ben vaak tot ’s avonds laat aan het werk. Daarna moest ik nog naar Breda rijden om daar ver na twaalven aan te komen en dan weer heel vroeg te vertrekken om weer voor de file daar te zijn. Vandaar dat ik ook in Amsterdam verblijf, maar ik blijf gewoon in Breda wonen. Daar ga ik nooit weg. Ik ben hier op mijn achttiende voor mijn studie gaan wonen (aan de Avans, red.) en blijven hangen. Breda heeft alles wat je nodig hebt.”