beeld MaVer
beeld MaVer

Gemeente vermijdt alle risico’s bij evenemententerrein

Economie

BAVEL – De gemeente investeert niets en loopt geen risico met de komst van een evenemententerrein bij de Bavelse Berg. Dat waren de belangrijkste voorwaarden voor het stadsbestuur om akkoord te gaan met het plan van MaSys.

Woensdag maakte wethouder Alfred Arbouw bekend dat de komst van een evenementenhal en een evenemententerrein een stap dichterbij is. Hij had het nieuws liever al voor de zomer naar buiten gebracht, maar er was toen nog onvoldoende zekerheid.

“We moesten alles nog eens goed bekijken en het risicoprofiel in de gaten houden in verband met grote mogelijke claims. Nu zijn we het eens over de voorwaarden”, aldus Arbouw.

Het college sprak met de marktpartijen over onder meer de nieuw aan te leggen infrastructuur. Dat moeten zij voor hun rekening nemen, zo stelde het stadsbestuur.

“We wilden het kostenneutraal houden voor de gemeente en dat is gelukt. We zijn blij met de nieuwe stap. Maar het is nu nog maar een principeakkoord. Het pas echt een nieuwe samenwerkingsovereenkomst als we die ondertekenen. Dat doen we het liefst zo snel mogelijk.”

Arbouw laat zich niet uit over de totale investeringskosten die de MaSys, een samenwerkingsverbond tussen MaVer en Systabo BV Turn-Key Bouw, voor ogen hebben. Voorlopig is eveneens niet bekend wanneer zij concreet aan de slag willen.