De historische binnenstad van Breda ziet er Anton Pieckachtig uit in de sneeuw. foto Jorgen Janssens
De historische binnenstad van Breda ziet er Anton Pieckachtig uit in de sneeuw. foto Jorgen Janssens

Intratuin sponsort weer de kerstbomen op Bredase pleinen

Economie

BREDA – Ook dit jaar betaalt de Intratuin weer de kerstbomen op de pleinen van dorpen en wijken in Breda. De stad verzorgt de bomen niet meer wegens bezuinigingen. Alleen die op de Grote Markt wordt nog door de gemeente betaald.

Vorig jaar betaalde Intratuin ook al de kerstbomen. Bewoners moesten zelf de boom optuigen. In totaal bespaarde de Gemeente Breda in 2010 18-duizend euro op de aanschaf van de bomen en alle werkzaamheden die samenhangen met het veilig plaatsen en aanbrengen van verlichting.

“Opnieuw een mooi gebaar van de sponsor”, vindt wethouder Bob Bergkamp. “Ik ben blij dat we op deze manier de kerstsfeer in de dorpen en wijken kunnen behouden. Vorig jaar bleek de samenwerking tussen de initiatiefnemers, het bedrijf en de gemeente en alle andere betrokken bewoners in de dorpen en wijken tot een prima resultaat te leiden.”

Het gaat om de volgende locaties: Prinsenbeek (Markt), Teteringen (W. Alexanderplein), Heuvel (Mgr. Nolensplein), Hoge Vucht (rotonde Groene Dijkplein), Liniekwartier (Edisonstraat), Driesprong (bij gemeenschaps-huis TOMA), Bavel (Jack van Gilsplein) en Ulvenhout (bij de Pekhoeve). De gemeente biedt advies en waar nodig ondersteuning vanuit het oogpunt van veiligheid.