beeld Harald Groven/Flickr.com
beeld Harald Groven/Flickr.com

Pilot om dienstverlening ondernemers te verbeteren

Economie

BREDA – Om ondernemers in Breda beter van dienst te zijn starten de gemeente en het Bredaas Ondernemers Collectief (BOC) een pilot. Die moet er voor zorgen dat de dienstverlening verbetert en het systeem van vergunningen en aanvragen vereenvoudigt.

Mathé Bögels, in Breda ook wel bekend als oud-voorzitter van Breda Hippique (nu Outdoor Brabant, red.) wordt aangesteld als de zogenaamde business marshall. Deze adviseur wordt ingezet op verzoek van ondernemers.

Bögels gaat aan de slag in de organisatie en kijkt waar een ondernemer tegenaan loopt. Hierbij kijkt hij niet alleen naar de overheid, maar ook naar de eigen verantwoordelijkheid van ondernemers. De business marshall maakt een plan van aanpak om de procedures te volgen. Bij knelpunten draagt hij verbeteringen aan. De adviseur wordt gekoppeld aan de afdeling Economische Zaken.

In het Bredaas Ondernemers Collectief zijn de Brabants Zeeuwse Werkgeversorganisatie (BZW), Koninklijke Horeca Nederland afdeling Breda, Kamer van Koophandel en het Retailplatform Breda vertegenwoordigd.

De Kamer van Koophandel en de gemeente Breda delen de kosten.