Banenmarkt Werkplein in het Rat Verlegh Stadion foto Perry Roovers
Banenmarkt Werkplein in het Rat Verlegh Stadion foto Perry Roovers

SP wil FNV onderzoek naar werk, inkomen en zorg

Politiek

BREDA – De SP wil graag dat het college meedoet met de FNV Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg. Dat stelt de partij in een brief aan het stadsbestuur.

Het twee jaarlijks onderzoek dat zich richt op het sociaal beleid van de gemeenten behaalde Breda de laatste keer een score van zeventig. Dat was samen met een aantal andere gemeenten de hoogste score.

Volgens de SP heeft het college besloten deze keer van het onderzoek af te zien. De socialisten willen weten wat daarvan de reden is. De partij stelt dat de monitor een waardevolle meting is.

Naast de score geeft de monitor ook waardevolle suggesties en aanbevelingen om het gebied van werk inkomen en zorg te verbeteren, vindt de SP.

‘Wat de SP betreft is dit een gemiste kans Het is juist goed om het beleid door een onafhankelijke partij te laten toetsen en te laten vergelijken met andere gemeenten’, zo meldt de partij.

In het vorige onderzoek deden 196 gemeenten met een totaal inwoneraantal van 9,4 miljoen. Onder de deelnemende steden vielen alle gemeenten met inwoneraantal groter dan 250-duizend en 71 procent van de gemeenten met tussen de 100 en 250 duizend inwoners.