In de hal van het OLV is ter nagedachtenis aan Ellen Peeters een stiltehoek ingericht. foto Erik Eggens
In de hal van het OLV is ter nagedachtenis aan Ellen Peeters een stiltehoek ingericht. foto Erik Eggens

'Zo mag een schooljaar niet aflopen. Nooit'

Nieuws Dodelijk ongeval

BREDA - ‘Ik ga je ontzettend hard missen’, ‘Hoe kan dit nou?’, ‘Het is veel te kort geweest’en ‘Ik vind het echt verschrikkelijk’. Het zijn maar enkele zinnen uit het boek dat sinds maandagochtend op het tafeltje van de stiltehoek in de gang van het O.L. Vrouwe Lyceum ligt. Opgetekend door medeleerlingen van Ellen, leraren, vrienden en vrienden van medeleerlingen.

Zondagochtend kwamen Ellen Peeters (17) en haar broer Nick (19) om het leven bij een auto-ongeluk op de Baarleseweg tussen Ulicoten en Baarle-Nassau. De auto werd bestuurd door een vriend van Nick. Hij raakte bij het ongeval zwaargewond.

Vooral vanochtend net voor en na de herdenkingsbijeenkomst op de school was het volgens OLV-rector Cor Clarijs erg druk bij de stilteplek. “Maar ook nu komen er nog geregeld mensen langs.” Hij heeft het nog niet uitgesproken of achter de rector zijn schouder verschijnt een leerling. “Wat is dit verschrikkelijk, hè”, zegt hij, terwijl hij nog even stil blijft staan bij de speciaal ingerichte plek.

“Het is absurd om dit mee te maken”, zegt de rector. “Tijdens de herdenkingsbijeenkomst vanochtend hadden twee leerlingen een fotopresentatie gemaakt met daarin hun mooie momenten met Ellen. Foto’s van feestjes, reisjes en tripjes kwamen voorbij. Vreemd om daar nu bij stil te staan, dat is in één klap allemaal voorbij. Ze was net geslaagd voor haar HAVO en het diploma ondertekend in de Grote Kerk. Zo mag een schooljaar niet aflopen. Nooit.”