Online bijeenkomst met Stijn Zeeman.
Online bijeenkomst met Stijn Zeeman.

Een korte werkweek vanaf een zonnige locatie

Economie

BREDA - Vier uur per week werken. Dat klinkt als luilekkerland. Zeker als je die vier uur vanuit een warm land kunt doen. Stijn Zeeman en Rogier van Wagtendonk zijn in de ban van de 4-hour work week waar Timothy Ferriss een boek over schreef.

Zeeman benadrukt direct dat die vier uur een statement zijn. “Het gaat er om dat je iets opbouwt dat geld blijft opleveren.” Hij werkt voorlopig dan ook meer dan vier uur. “Ik denk dat ik de afgelopen week dertig uur heb gewerkt.” Een belangrijk onderdeel van Ferriss’ idee is het locatieonafhankelijk werken. Daarom gaat Zeeman tijdelijk naar Argentinië, terwijl Van Wagtendonk neerstrijkt in Barcelona.

De heren verkopen websites voor trainers. Onder de naam The Next Trainer bieden ze een compleet WordPress pakket aan, zodat de trainers geen tijd meer hoeven te steken in het technische gedeelte van de site. “Alles zit inbegrepen. Daardoor kunnen trainers alle tijd in de inhoud steken”, vertelt Zeeman. Door middel van filmpjes leggen ze aan hun klanten uit hoe de content kan worden toegevoegd. “Voor onze klanten maakt het niet uit of we vanuit Breda of vanuit Barcelona werken. Het gaat er om dat zij vindbaar zijn op internet. Doordat wij de juiste informatie op de juiste plaats zetten, zijn onze klanten vindbaar op Google”, vertelt Zeeman.

Zeeman en Van Wagtendonk proberen een netwerk op te bouwen dat ze moet helpen hun doel te bereiken. “We proberen veel tijd te investeren in het schrijven van artikelen. Met dank aan Google worden die na een jaar nog goed gelezen. Zo blijft dat voor ons werken”, vertelt Zeeman.

Of het zonder internet ook mogelijk is om een het aantal werkuren per week drastisch te verminderen, betwijfelt Zeeman. "Misschien als je huizen verhuurt, dan moet het wel mogelijk zijn om minder te werken. Alhoewel dat tegenwoordig ook lastig is. Gelukkig hebben wij internet, daarmee gaat het meer automatisch."

Zeeman hoopt dat regelmatige verandering van locatie het bedrijf ten goede komt. “Ik verwacht op reis enorm geïnspireerd te raken, wat dan weer ten goede komt aan mijn werk en voor onze klanten. We zijn beiden geïnteresseerd in Spaanse taal en cultuur, maar we gaan niet naar dezelfde locatie."

De korte werkweek is geen ideaal dat Zeeman iedereen op wil leggen. “Het is maar net hoe je wilt werken. Het is niet goed of slecht. Het gaat er om wat je wilt bereiken.”