foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Crisis duurde te lang voor failliet Planet Event

Economie

EMER - Planet Event in Breda is dinsdag failliet verklaard. In 2009 voerde het al een reorganisatie door, maar de crisis duurde te lang om het hoofd boven water te kunnen houden. Zeven medewerkers staan op straat.

Planet Event bestond ruim 14 jaar en was gevestigd aan de Gieterijstraat in Breda. Het evenementenbureau organiseerde honderden evenementen waarvan verschillenden werden bekroond met de Gouden Giraffe.

In 2009 voelde Planet Event de gevolgen van de crisis. De evenementenmarkt veranderde, er werd minder geld uitgegeven door de klanten en de orderportefeuille slonk zienderogen. Half 2009 besloot Planet Event dan ook een ingrijpende reorganisatie door te voeren. Bijna de helft van het personeelsbestand werd ontslagen.

De reorganisatie bleek niet genoeg voor Planet Event om door te kunnen gaan. Recent werden de kredietvoorwaarden voor Planet Event aangescherpt waardoor het bedrijf definitief afstevenden op een faillissement.

Voor zeven personeelsleden betekent dit het verlies van hun baan. Een doorstart van het bedrijf wordt onderzocht door de curator.